Brønnbåten er verktøyet - mannskapet er nøkkelen.

Livet ombord i en brønnbåt er både variert og utfordrende. I tillegg til normal drift av skip innebærer jobben å håndtere levende dyr på en sikker, skånsom og effektiv måte. Vi forventer at alle våre ansatte yter sitt ytterste for å sørge for selskapets og kundenes interesser. Det er fisken vi lever av, og det er fiskevelferd og kvalitet som er nøkkelen i vårt daglige arbeid.

Skipperen

Skipperen er ansvarlig for den daglige driften om bord. Skipper skal sørge for at vi leverer de beste tjenestene til våre kunder, samt sørge for skipet og mannskapet om bord. Som skipper vil en ofte stå overfor nye utfordringer i en raskt utviklende næring. Skipperen sørger ikke bare for skipets drift, men også å forme fremtidens brønnbåt-teknologi.

Overstyrmann

Overstyrmannen har ansvar for alt som skjer på dekk. Som skipperens høyre hånd vil forventningene være høye, og man må være selvstendig og ansvarsbevisst i sitt arbeid. Som eneste andre navigatør om bord vil man få et bredt spekter av arbeidsoppgaver, og muligheter.

Maskin offiser

Maskinsjefen drifter fartøyets maskineri. En brønnbåt er et høyteknologisk fartøy med nok av utfordringer for en maskinist. Allsidighet er derfor viktig, og det kreves god evne til å samarbeide med vår tekniske avdeling og øvrig mannskap om bord.

Matrosen

Matrosen er vesentlig for operasjonene om bord i en brønnbåt. Alle matroser må være brovakt, så det går med tid både på dekk og på bro. Matrosen har kanskje den mest varierte hverdagen om bord, med arbeidsoppgaver som strekker seg fra å vaske brønner til å holde utkikk, lage mat, kjøre kraner og bidra andre plasser ved behov.

Læreplasser

I Sølvtrans ønsker vi å utdanne fremtidens brønnbåtmannskap. Vi mener at jo tidligere man skaper en forståelse for det brede spekteret av oppgaver man kommer over på en brønnbåt, jo bedre trives de senere når de får vokse seg inn i stillingene sine. Derfor rekrutterer vi årlig flere lærlinger både for jobb i maskin, på bro og dekk.