Delivery of Ronja Princess

Ronja Princess has been delivered from Aas Mekaniske as the first in a series of seven sister ships. The 3000 m3 vessel was christened in Ålesund on March 26th by godmother Heidi Engelkor. Read the full press release below (Norwegian).

Ronja Princess, from the christening ceremony in Ålesund

Det verdensledende brønnbåtrederiet Sølvtrans i Ålesund døpte brønnbåten «Ronja Princess» på Skansekaia i Ålesund lørdag 26. mars klokken 1500 Dette er brønnbåt nummer 31 som det Ålesund baserte selskapet drifter i egen regi. I tillegg eier selskapet 48 prosent av Sølvtrans Chile, som drifter 5 brønnbåter. Videre har selskapet 3 servicebåter og en slaktebåt.

Brønnbåten «Ronja Princess» er bygget ved Aas Mek. Verksted i Vestnes kommune og er den første i rekken av 7 brønnbåter i denne serien som skal leveres fra verftet til Sølvtrans de neste 2.5 årene. Båten er på 3000 m3, og er utrustet med det beste og mest innovative fiskehåndteringsutstyret i markedet.

Sølvtrans er et brønnbåtrederi som er svært opptatt av fiskehelse, biosikkerhet og lokal verdiskaping. Derfor bygger selskapet sine båter ved verftene Aas Mek. Verksted i Vestnes og Myklebust verft i Gursken, kjøper verdens beste fiskehåndteringssystemer fra verdensledende lokale leverandører og satser på norske sjøfolk om bord i båtene.

I forbindelse med lørdagens dåp inviteres det også til åpent skip i tidsrommet 1000-1300. Vi mener det er viktig at de som ønsker det, kan få komme om bord i dette høyteknologiske fartøyet for å se med egne øyne hva en brønnbåt er. I den forbindelse vil selskapets ansatte og, og ikke minst båtens mannskap, være til stede for å svare på eventuelle spørsmål.

Sølvtrans har et meget omfattende nybyggingsprogram, der 18 nye fartøyer skal bygges de neste 2.5 årene. Dette medfører at selskapet vil ha behov for svært mange nye ansatte for å bemanne opp disse fartøyene. Rekruttering av nye gode norske sjøfolk er derfor svært viktig for å kunne få dette på plass. Derfor har vi også i tilknytning til helgens båtdåp laget et eget opplegg for studenter i nautiske fag ved Fagskolen i Ålesund og NTNU på båten mellom 1330-1430. Her vil det bli gitt noen korte presentasjoner om brønnbåten og selskapet. Det vil bli satt av rikelig tid til samtaler og til å svare på eventuelle spørsmål studentene måtte ha.

Previous
Previous

Hofseth og Sølvtrans med ny leieavtale (SMP.no)

Next
Next

Døper sin brønnbåt nummer 31 (SMP.no)